Δαμασκηνιά
Αξιολογήθηκαν πολλές ποικιλίες και υποκείμενα δαμασκηνιάς και δαμασκηνοβερικοκιάς ως προς την απόδοση, ποιοτικά χαρακτηριστικά των καρπών (χρώμα, συγκέντρωση διαλυτών στερεών, οξέων, ανθοκυανών, ασκορβικού οξέος, φαινολών και αντιοξειδωτικής ικανότητας), αντοχή σε εχθρούς και ασθένειες κ.α.. Από τις ποικιλίες Ευρωπαϊκής δαμασκηνιάς που διατηρούνται έδειξαν καλά χαρακτηριστικά η ποικιλία Scoldus. Βρέθηκε ένα αξιόλογο υβρίδι δαμασκηνοβερικοκιάς.
2019 – 2020
2020
2019
2018 – 2007
2018
2016
2011
Δρογούδη Π., Γ. Παντελίδης, και Θ. Θωμίδης. 2011 Επιδράσεις ψεκασμού με οζονισμένο νερό στην ανάπτυξη της φαιάς σήψης και τη μετασυλλεκτική συμπεριφορά καρπών νεκταρινιάς και δαμασκηνιάς. Πρακτικά 24ου συνεδρίου ΕΕΕΟ, 289-294.
2009
Δρογούδη Π, Παντελίδης Γ, Καραγιάννη Ε. 2009. Συγκέντρωση αντιοξειδωτικών ουσιών σε καρπούς διαφορετικών ποικιλιών ροδακινιάς, νεκταρινιάς, Ευρωπαϊκής και Iαπωνικής δαμασκηνιάς. Πρακτικά 23ου συνεδρίου ΕΕΕΟ, 13: 323-326.